Forskningsnyheter

Sökresultat 5 träffar på FANFAR

SMHI leder nytt projekt om effektiva översvämningsvarningar i Västafrika

Hydrologi
regionala användare, säger Berit Arheimer. Viktigt användarperspektiv – Vi ska ha fyra större workshops med användare i regionen och de ska fungera som hjärtslag i projektet, som drivkraft för alla våra aktiviteter, säger Jafet Andersson, forskare i hydrologi på SMHI och blivande koordinator för FANFAR-projektet Publicerad: Senast uppdaterad:

SMHI bygger varningssystem för översvämningar i Västafrika

Hydrologi
, komplettera och förbättra beräkningsmodellen HYPE med hydrologiska mätningar och satellitinformation för hela området. Utvecklingen av prognos- och varningstjänsten för höga flöden och översvämningar sker i projektet FANFAR som finansieras av EU s Horisont 2020-program i tre år (2018-2020). I projektplanen Publicerad: Senast uppdaterad:

Slutfanfar för projekt som utvecklat varningssystem för översvämningar i Västafrika

HydrologiKlimat
FANFAR-konsortiet och över 30 systermyndigheter i Västafrika, från Kap Verde i väster till Tchad i öster, har samarbetat för att skapa ett prognos- och varningssystem för översvämningar. Under den årliga regnperioden faller stora delar av årets nederbörd i regionen, många gånger med kraftiga Publicerad: Senast uppdaterad:

Varningssystem i fokus på FN-dag för att begränsa naturkatastrofer

Hydrologi
Community of West African States) har tecknat ett avtal med den regionala tekniska organisationen AGRHYMET, som är partner i FANFAR-projektet, att börja använda systemet i sitt översvämningsobservatorium. Samtidigt ser forskarna stor potential att ytterligare förbättra varningssystemet, bland annat genom Publicerad: Senast uppdaterad:

SMHI deltar i kampen mot översvämningar i Västafrika

HydrologiKlimat
Jafet Andersson från SMHIs hydrologiska forskningsenhet är koordinator för det EU-finansierade FANFAR-projektet. Han berättar att SMHI är en uppskattad samarbetspartner i internationella projekt. – Vår styrka är att ta fram solida forskningsresultat och sätta in dem i en operationell Publicerad: Senast uppdaterad:
1 är nuvarande resultatsidan
År
Månad
Alla ämnesområden