Niloofar

Releaseansvarig på IT i Norrköping.

Niloofar Mosavar Rahmani, releaseansvarig på IT i Norrköping

Berätta om din roll på SMHI!
– Jag arbetar med införande av nya system, driftnära tester och tekniskt förvaltning av IT-system. På SMHI finns en mängd olika system som vi skapar och förvaltar, som till exempel smhi.se.

Hur ser en vanlig dag ut på ditt jobb?
– En dag blir sällan som man planerat. Saker som står på min att göra lista en vanlig dag är patchningar av nya applikationer, felsökning, testning, installation och driftsättning av IT-system.

– Drift av system går alltid före allt. Kommer det indikationer på att något inte fungerar lägger vi ned dagens planering och börjar felsöka direkt och ser till att driftmiljön fungerar.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Jag lär mig fortfarande nya saker varje dag och det händer oplanerade saker hela tiden. Jag sökte det här jobbet på grund av samhällsnyttan, det var viktigare än pengar för mig. Så småningom blev också alla härliga kollegor en anledning till varför jag trivs så bra.

– Sen har vi väldigt spännande arbetsuppgifter, det finns hur många roliga projekt som helst att involvera sig i, både nationella och internationella. Om det är något som är negativt så är det att tiden inte räcker till, det finns många intressanta projekt jag skulle vilja vara en del av men tiden springer iväg.