Spårhållning

Oavsett om ditt företag underhåller järnvägar eller kör gods- eller persontåg så är anpassad väderinformation viktig. SMHI tillhandahåller alla typer av skräddarsydd väderinformation för järnvägstrafiken.

Alla årstider har sina utmaningar för järnvägstrafiken. Under vintern kan snöfall i kombination med blåst kräva extra insatser för spårhållningen. Är det dessutom kallt blir det ofta problem med växlar som fastnar. Underkyld nederbörd och kraftig frost orsakar störningar i strömförsörjningen. När det är riktigt kallt blir materialet sprödare och marginalerna i samband med eventuella störningar därmed väsentligt mindre.

Kontakta oss för mer information om skräddarsydd väderinformation för järnvägstrafik. 

Tåg i snö

Sommartid kan kraftiga åskväder och intensiv nederbörd ibland ställa till problem. På hösten förekommer lövhalka, och de flesta höstar har också någon svår storm som innebär stora störningar.

SMHI tillhandahåller alla typer av skräddarsydd väderinformation för järnvägstrafiken. Väderlarm, förhandsvarningar, regelbundet uppdaterade och detaljerade prognoser gällande allt från sträng kyla till kontaktledningsis kompletterad med möjligheten att konsultera våra operativa meteorologer dygnet runt.