Anders är HR-specialist

HR specialist

Anders på HR

Berätta om din roll på SMHI!
I min roll får jag arbeta brett inom hela HR området. Det är ett omväxlande arbete i allt från stora övergripande frågor så som arbetsgivarpolitik, lagar och avtal eller personalvårdande insatser till rekrytering eller det mer vardagliga här och nu som ska lösas i exempelvis chefs- eller medarbetarstöd. Allt inom HR är roligt och utvecklande, och själva omväxlingen bidrar till att jag trivs med mina arbetsuppgifter. Just nu har jag ett större intresse i delar som arbetsrätt, lagar och avtal och samverkan och får möjlighet att fördjupa mig i det både genom fortbildning och i arbetet.

Hur ser en vanlig dag ut på ditt jobb?
Mina arbetsdagar ser olika ut såklart, och jag har stor frihet i att planera mitt arbete så som jag själv vill prioritera. Jag brukar börja dagen med att se över mailen och planera dagen. Ofta har jag något eller några möten på agendan, det kan vara med min arbetsgrupp, i något projekt, med någon chef eller kanske håller jag i en anställningsintervju. Det blir en hel del kontakter med andra, vilket jag tycker är spännande. Annars hittar man mig vid mitt skrivbord där det blir en del mail, administration och allehanda skriverier. Ofta får arbetsdagen ett rätt så abrupt slut när jag inser att jag måste hasta iväg och hämta barn på förskolan och i skolan.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att mitt arbete hela tiden är i rörelse. Arbetslivet förändras kontinuerligt och det är spännande att både spana in i framtiden som att vara följsam här och nu. Jag tycker att vi ligger i framkant i vårt HR arbete på SMHI, vi tar inspiration och lärdom från färsk forskning inom vårt arbetsområde och vi vågar ifrågasätta den etablerade HR-diskursen när det behövs. Och såklart, att få arbeta för en myndighet med ett samhällsviktigt uppdrag inom väder, vatten och klimat är ett stort plus som ger extra mening med mitt arbete, ett högre syfte.