Anmälan dig till kursen: Klimatanpassning för dig som arbetar med skogen

Denna utbildning riktar sig till dig vill komma igång med klimatanpassning och äger eller arbetar med skog.  Anmäl dig till SMHIs fortsättningskurs i klimatanpassning för att lära dig mer om riskbedömningar och åtgärder, samt få verktyg för att kunna arbeta med att minska riskerna och fånga möjligheterna i ett klimat i förändring. Utbildningsdagarna innehåller både teori, praktik och studiebesök i skogen. Under utbildningens gång skapar du din egen checklista för att ta arbetet vidare efter kursen.

Kursdatum våren 2023

  • 16-17/5 Småland (Fullbokad)
  • 27-28/4 Västergötland (Fullbokad)
  • 30-31/5 Västerbotten

Till varje tillfälle finns 25 platser. Fler datum för sommar och hösten 2023 släps under mars. Gör en intresseanmälan om du vill bli kontaktad när det sker. >> Intresseanmälan nya kurstillfällen

Vad kommer du lära dig?

  • Vad klimatanpassning handlar om och varför det är nödvändigt.
  • Metoder för att att bedöma risker och sårbarheter till följd av klimatförändringar och praktiskt pröva på arbete med dem.
  • Inspireras av skogsexkursion med exempel på omställning. Till exempel omställning till blandskog, naturnära skogsbruk, trädslagsval och hyggesfria metoder (se respektive kursort för mer information)
  • Att identifiera och prioritera vilka åtgärder som hanterar just din organisations eller fastighets klimatrisker
  • Kursen ger dig mer kunskap om hur du kan jobba med din klimatanpassningsplan, och ger dig inspiration kring hur denna kan bli en del av din skogsbruksplan.

Pris
Kostnadsfritt. Kursen och kursmaterial är inkluderat. Boende i delat rum eller enkelrum ingår och även fika och lunch dag 1 och 2. Kostnad för middag på kvällen dag ett och eventuell resa tillkommer.

Anmäl dig till ett kurstillfälle

Registrering till kurs i klimatanpassning

Registrering nedan avser kursen klimatanpassning I skogen och exkursion. För att delta på middag och kvällsaktivitet behöver du också besöka webbshopen för köp om du ej redan gjort det. Val av boende görs i samband med att du får din registreringsbekräftelse.

Välj datum:

Frivilligt

Deltar du i kvällsmiddagen? (betala via webbshopen)

 Efter din registrering  besök webbshopen, välj och betala för middag vid önskat kurstillfälle:
Anmäl dig i SMHIs webbshop

Inom 5-7 arbetsdagar kommer du få en skriftlig bekräftelse för ditt deltagande och boende till den e-post adress som angivits.

Du som skogsägare eller yrkesverksam inom skogsbruket kan anmäla dig kostnadsfritt.