Grundkurs: Klimatanpassning och klimatförändringar för dig som arbetar med skogen

Skogsbruket behöver anpassas till både pågående och framtida klimatförändring.  Anmäl dig till SMHIs grundkurs i klimatförändringar i Sverige. För mer detaljer se kursprogram. 

SMHIs kurs om klimatförändring och klimatanpassning är kostnadsfri (exklusive resor och boende). Kursen är uppdelad i två delar. Anmälan nedan gäller grundkursen som är ett endagstillfälle.  

Information och anmälan till grundkursen

Avbokningsvillkor: Kostnadsfri avbokning senast 7 dagar innan kursen startar. Därefter debiteras en avbokningsavgift på 1000 kronor.

Vad kommer du att lära dig i kursen?

  • Du får god kunskap om klimatförändringar i Sverige som kan påverka skogen och skogsbruket.
  • Du får tillgång till kursmaterial med anpassad klimatinformation och mallar för att jobba vidare efter kursen.

Möjlighet att delta på plats i Norrköping eller digitalt.

Grundkursen ges vid tre tillfällen under hösten 2022. Du kan antingen delta på plats i Norrköping i SMHIs lokaler eller delta digitalt från där du är. Notera att vi har ett begränsat antal platser! Är du på plats i Norrköping får du stora möjligheter att nätverka med andra skogsägare och yrkesverksamma i skogen. 

Under dagen får du lyssna på föreläsare från SMHI som ger dig en god förståelse för klimatförändringar och klimateffekter som kan påverka skogen, liksom hur klimatet utvecklat sig de senaste hundra åren. Under eftermiddagen får du även lära dig hur du kan ta fram en klimatanpassningsplan. Dagen avslutas med att Skogsstyrelsen gästar oss och berättar vad man gör när det gäller klimatfrågan.

Grundkursen kan kompletteras med en fördjupningskurs. Du som har gått grundkursen har förtur till platser på fördjupningskursen.

Information och anmälan till fördjupningskursen.

Utbildningsledaren förbehåller sig rätten att ställa in utbildningen vid för få deltagare.