Meteorologisk Metodkonferens 2019

Försvarsmakten och SMHI bjuder in till Meteorologisk Metodkonferens 2019 den 24-25 oktober i Uppsala. 

Årets Meteorologiska Metodkonferens hålls den 24-25 oktober 2019 i Uppsala. Konferensen ordnas i samarbete mellan SMHI och Försvarsmakten och i år är Försvarsmakten huvudansvarig. Deltagare från andra institutioner och företag som arbetar med vädertjänst eller i angränsande områden med betydelse för meteorologernas arbete är välkomna.

Metodkonferensen ska sprida och utbyta information om forskning, utveckling och metoder inom områden som är relevanta för vädertjänst i Sverige.

Tema för konferensen i år är Nowcasting, EPS/Sannolikheter, ECMWF och kommunikation.

Anmälan

Anmäl ditt deltagande och önskemål om presentation och/eller poster via anmälningsformulär för Meteorologisk Metodkonferens 2019 (anmälan öppnar inom kort). 

Sista anmälningsdagför presentation/poster är den 26 juni och för deltagande den 15 september.

Konferensavgift

För att delta i hela konferensen är avgiften 1265 kr. Vi ser helst att man deltar i hela konferensen, men om man inte har möjlighet till det kan man delta dag 1 (475 kr), middag dag 1 (350 kr) och dag 2 (440 kr). Mer information om hur konferensavgiften ska betalas kommer senare. Notera att för deltagarna från SMHI och Försvarsmakten faktureras konferensavgift centralt.

Program

Detaljerat program presenteras under hösten 2019. 

Mer information

För mera information kontakta Annika Schröder (annika.schroder@mil.se), Heiner Körnich (heiner.kornich@smhi.se) eller Paulina Hellgren (paulina.hellgren@smhi.se).

Vi ser fram emot att hälsa er välkomna i Uppsala!

Annika Schröder, Försvarsmakten
Heiner Körnich och Paulina Hellgren, SMHI