Vintern gör ytterligare ett ryck nu

Efter den kalla perioden i november gjorde den meteorologiska vintern sitt intåg till större delen av landet. Emellertid följde övervägande milt väder under resten av året. Därmed väntar man i bland annat Stockholms innerstad, Göteborg, Kalmar, Visby och Malmö fortfarande på att den meteorologiska vintern skall anlända. Utifrån den senaste prognosen ser det ut som att Stockholms innerstad och Kalmar har en god chans att få hälsa den meteorologiska vintern välkommen medan Göteborg, Malmö och Visby sannolikt lär få fortsätta vänta på Kung Bores officiella ankomst.

Fotavtryck i snö

För Malmös del anländer den meteorologiska vintern normalt sett inte förrän den 7 januari. I Stockholm ser det kuriöst nog ut som att vintern anländer på exakt samma dag som under år 2016, nämligen den 2 januari. Normaldatumet för Stockholms del är annars den 6 december.

Hur det går för vintern följs bäst på årstidskartan.

Minst 43 dagar tills våren får börja anlända

För de som inte tycker om kyla och snö kan trösta sig med att dagarna nu blir längre och att det nu är minst 43 dagar tills den meteorologiska våren kan börja göra entré i delar av landet. Det tidigaste datumet som våren får anlända till Sverige är den 15 februari.