SMHIs väderapp för surfplattor upphör

Från och med 14 december 2020 upphör SMHIs väderapp för surfplattor. Appens teknik och funktionalitet utvecklas inte längre och korrekt väder- och varningsinformation kan inte längre garanteras. Användare av SMHIs väderapp för surfplattor hänvisas i första hand till smhi.se vars innehåll är väl anpassat till olika skärmstorlekar.

Den 14 december 2020 upphör SMHIs väderapp för surfplattor, både för iOS och Android operativsystem. Dataflödet till appen stängs av och den kommer därmed inte att fungera längre. SMHI prioriterar att i fortsättningen sprida väder- och varningsinformation på smhi.se, i mobilappen SMHI Väder och SMHIs kanaler på sociala medier samt via Sverige Radio. 

Samma väderinformation på smhi.se 

Det är samma väder- och varningsinformation på smhi.se som i väderappen för surfplattor. Genom att skapa en genväg till startsidan på smhi.se på surfplattans hemskärm kan användare enkelt och snabbt fortsätta ta del av SMHIs väderinformation på sin surfplatta. För den intresserade är utbudet av ytterligare väderinformation sedan bara några klick bort.

Anpassat till olika skärmstorlekar

SMHIs webbplats har under året anpassats ytterligare så att fler ska kunna tillgodogöra sig viktig väderinformation på ett enkelt sätt. Bland annat är innehållet anpassat till att fungera för olika skärmstorlekar såsom surfplattor och mobiler. Användare av SMHIs väderapp för surfplattor kommer också att känna igen gränssnittet på smhi.se som liknar appens på flera sätt.

Startsida och 10-dygnsprognos på smhi.se på surfplattor
Det är samma väder- och varningsinformation på smhi.se som i väderappen för surfplattor. Här visas startsidan och 10-dygnsprognosen på smhi.se i iOS respektive Android operativsystem. Förstora Bild