Anmälan nu öppen för nästa Grundkurs i klimatanpassning

Vårens Grundkurs i klimatanpassning blev fullbokad redan i januari och det bestämdes då att ytterligare en kurs skulle hållas den 2–3 oktober. Nu har anmälan till höstens kurs öppnats. 

Hela samhället berörs av klimatförändringen och allt fler anpassar sina verksamheter till ett varmare klimat. Varje år arrangerar SMHI därför en grundkurs i klimatanpassning. Den riktar sig i första hand till dem som jobbar med klimatanpassning inom en kommun, länsstyrelse eller myndighet, det vill säga de som rustar samhället för klimatförändringar. 

Intensiva dagar med inspiration och kunskap

– Under två halvdagar får deltagarna grundläggande kunskaper kring klimatförändringar och vilka effekter vi känner till idag, samt flera praktiska tips på hur de kan arbeta med klimatanpassning och vilka hjälpmedel som finns, berättar Pontus Wallin, en av två kursledare från Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning på SMHI, som arrangerar kursen.

Förra kursen blev snabbt fullbokad

– Till vårens kurs var söktrycket rekordstort, och vi kunde tyvärr inte ta emot alla som ville gå den. Nu hoppas vi att det återigen kommer många deltagare från hela landet och från olika verksamheter för att bli inspirerade inför sitt viktiga arbete med att klimatanpassa samhället, säger Eva Olsson, också hon kursledare från Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning.

Höstens kurs ges i Norrköping den 2–3 oktober. Anmälan är öppen till den 17 september.