SMHIs tjänster för skogsindustrin visas på SkogsElmia

Den 6-8 juni är SMHI på plats på SkogsElmia för att möta skogsintresserade och demonstrera SMHIs tjänster för skogsindustrin. På plats kan besökare prata med SMHIs experter om utmaningarna som skogsindustrin möter inom väder, vatten och klimat.

SkogsElmia är en av de största skogsmässorna i Norden och arrangeras utomhus i Jönköpings skogar den 6-8 juni. Under några intensiva dagar kan besökare testa nyheter, förbereda investeringsbeslut och knyta intressanta kontakter.

Skog i gryningsljus

– Vi finns på plats alla dagar och kommer framförallt att fokusera på SMHIs skogsinriktade tjänster, som exempelvis tjänsten Brandrisk Skogsbruk. Tjänsten ger användaren tillgång till fyra prognoser per dygn. I tjänsten ingår prognoser som visar brandrisken på natten, vilket kan underlätta för skogsbolaget eller entreprenören att överväga möjligheten att fortsätta avverkningsarbetet i skogen nattetid, trots torkan. Mässan är ett bra tillfälle att visa upp SMHI som en relevant aktör inom skogsindustrin, säger Alexandra Birger-Röör, affärsområdeschef skog och lantbruk, SMHI.

SMHI presenterar verktyg och tjänster för skogsindustrin under mässan i monter 596.