Ny vädertjänst från SMHI

Idag lanseras SMHIs nya vädertjänst på smhi,se, med mer data och fler funktioner. Tjänsten är också snabbare och mer lättillgänglig än tidigare version. 

Den nya vädertjänsten känner själv av användarens position och presenterar aktuell ortsprognos. Möjligheten att favoritmarkera platser har förbättrats, liksom sökfunktionen. I den nya tjänsten kan man snabbt få en bild av vädret. Femdygnsprognos syns direkt, och något klick bort hittar man prognos timme för timme. I en zoombar karta kan man bland annat följa prognos för regn molnighet och temperatur.

– Kartor och animationer i den nya tjänsten gör det enkelt att ta till sig och förstå väderprognosen, berättar Ilmar Karro, produktansvarig på SMHI.

En testversion av tjänsten har funnits på smhi.se sedan någon vecka. Responsen från användare har varit god.

– Många gillar tjänsten, vi har också fått konkreta förslag på hur vi kan utveckla den vidare. Intresset för väder är stort och det är jätteroligt att SMHIs användare engagerar sig i våra tjänsters utformning och funktionalitet, säger Alexandra Birger-Röör, projektledare på SMHI.

Den nya vädertjänsten på smhi.se bygger på en högupplöst prognosmodell, vilket även SMHIs appar kommer att göra inom kort.

Så använder du nya vädertjänsten

SMHIs nya vädertjänst på smhi,se, med mer data och fler funktioner.

Videofilm - Så använder du nya vädertjänsten