Dela dina väderbilder med oss!

Hur ser din bild av väder ut? Dela dina väderbilder med oss under taggen #smhiväder! På @smhi.se som vårt konto heter fyller vi bildflödet med era upplevelser av Sveriges väder.

– Väder berör oss alla. På Instagram vill vi engagera och välkomna alla som vill dela med sig av sina upplevelser av det vi jobbar med till vardags, säger Eva-Lena Jonsson, kommunikationschef.

Instagram

– På det sociala nätverket Instagram står bilden i fokus. Vårt konto fylls med ögonblicksbilder från Sverige med hjälp av allmänheten, fortsätter hon.

@smhi.se delar vi bilder som Instagramanvändare har lagt upp och taggat med #smhiväder. Kontot uppdateras kontinuerligt flera gånger i veckan med bilder som speglar företeelser kopplade till våra områden, det vill säga meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimat.

En bild som speglar säsongen

– Sociala medier har blivit ett sätt för myndigheter att kommunicera med sin publik på deras villkor. Varje dag tas tusentals väderrelaterade bilder runt omkring i Sverige och nu har vi skapat en kanal för dem att synas i, säger Eva-Lena Jonsson.

Bilden ska vara tagen i Sverige och spegla säsongen, i övrigt släpper vi fantasin lös när det kommer till innehåll. Dela gärna dina bilder på Instagram med hjälp av taggen #smhiväder.