SMHI värd för konferens om marin undersökningsteknik

Till våren är SMHI värd för MUT12, konferens om Marin UndersökningsTeknik 2012. Konferensen arrangeras den 8-9 mars hos SMHI i Norrköping. Konferensen kommer bland annat handla om in-situ övervakning av algblomning och flera nya sätt att mäta i havet.

Konferensen anordnas av SMHI, Teknik geologi LTH, Lunds universitet och Sjöfartsverket.

Marin UndersökningsTeknik är en stafettkonferens som ger tillfälle till nätverksbyggande och interaktion för aktörer med olika intressen inom marin teknik. Efter starten i Lund 2006 hölls konferensen året därpå i Stockholm och sedan 2009 i Göteborg. Nu har turen kommit till Norrköping där både SMHI och Sjöfartsverket har sitt hem.

Program och anmälan

Konferensen äger rum hos SMHI den 8-9 mars. Programmet består av intressanta föreläsningar och diskussioner, såsom bevakning av kust och hav med flyg och fartyg, övervakning av övergödning och försurning av våra hav med kvalitetssäkrad laboratorieteknik från fartyg, kombinerat med automatiserade mätningar och in-situ övervakning av algblomning, men också eftersök av gammal ammunition i Östersjön.

Flera personer på SMHI kommer att bidra med presentationer under dagen. Bland annat kommer Elisabeth Sahlsten, chef för oceanografiska laboratoriet, prata om SMHIs utsjöverksamhet. Bengt Karlson, som arbetar på SMHIs forskningsavdelning, ska prata om automatiska mätsystem och havets försurning.

Det kommer dessutom arrangeras en utflykt till delfinerna på Kolmårdens djurpark.

Program för konferensen

Anmälan senast 8 februari 2012


Anmälan till MUT-12

Kostnader

Deltagaravgiften blir 1700 kr för att täcka kostnader för luncher, kafferaster, delfinutflykten och en konferensmiddag.

Övernattning

Möjlighet finns att boka rum på Elite Grand Hotel i Norrköping (pris 895 kr/natt). Ange bokningskod "SMHI080312" vid bokning. Bokning senast 2012-02-08.
Elite Grand Hotel i Norrköping, tel. 011-36 41 00.

Skicka e-post till Elite Grand Hotel
Avbokningsregler hos Elite Grand Hotel

Frågor?

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta konferenssamordnare Sian Petersson på telefon 011-495 80 30.

Skicka e-post till: sian.petersson@smhi.se