Anmäl dig till vårens kostnadsfria SIMAIR-kurs

SMHI erbjuder nu en kostnadsfri heldagskurs den 9 april för dig som är intresserad av att lära dig mer om SIMAIR. Systemet är ett webbaserat modelleringsverktyg som hjälper kommuner, luftvårdsförbund, konsulter och andra aktörer att enkelt utvärdera halterna av luftföroreningar vid vägar.

Med all indata förberedd över hela Sverige så är SIMAIR ett lättanvänt och kostnadseffektivt verktyg både för årliga kontroll och uppföljning av luftkvalitet, för arbete med åtgärdsplaner samt vid fysisk detaljplanering och miljökonsekvensbeskrivningar.

Kursen är öppen för både befintliga användare och för intresserade kommuner, luftvårdsförbund, konsulter och andra aktörer och ger en chans för deltagarna att lära sig mer om SIMAIR och luftvårdsarbete.

Praktisk information

När: 9 april 2024, klockan 09:00 - 16:30
Var: Digitalt
Deltagaravgift: Gratis för 1-2 personer i varje organisation
Intresseanmälan: Skicka ett mail till simair@smhi.se

Undervisningen består av en blandning mellan teori och praktiska övningar i SIMAIR. Under kursen kommer du att lära dig generellt om luftkvalitet i Sverige, emissioner, meteorologi och spridningsmodeller på olika skalor. Sedan fokuserar vi på hur SIMAIR är uppbyggt, vilka antaganden som görs och hur du kan använda systemet genom grundläggande och tillämpade övningar.

Anmälan och mer information om kursen

För anmälan och frågor om kursen, var god kontakta simair@smhi.se.