Lär dig mer om hur klimatet påverkar skogen

Ett klimat i förändring innebär en skog i förändring. Anmälan är nu öppen till SMHIs kurs i klimatanpassning och klimatförändring. Här får du som arbetar i skogen mer kunskap om klimatförändringar, och även verktyg för att ta fram en plan för klimatanpassning.

Kursen i klimatanpassning och klimatförändring är uppdelad i två delar, dels en grundkurs och dels en fördjupningskurs. Båda grund- och fördjupningskurs ges vid flera tillfällen under hösten 2022 och våren 2023.

Anmäl dig till grundkursen redan idag

Du kan redan nu anmäla dig till grundkursen. Första tillfället är 24 oktober och det går att delta både på plats i Norrköping i SMHIs lokaler, eller digitalt.

– Väljer du att komma till Norrköping så har du en fantastisk möjlighet att nätverka med andra yrkesverksamma inom samma bransch. Det blir ett ypperligt tillfälle att prata och utbyta erfarenheter, säger Alexandra Birger Röör, affärsområdeschef skog, SMHI.

Antalet platser är begränsat, så passa på att anmäla dig till grundkursen så snart som möjligt.

Kursprogram med intressanta föreläsare

Grundkursen ger dig som deltar en bra förståelse för klimatförändringar och klimateffekter som kan påverka skogen. Du kommer även få verktyg för att systematiskt arbeta med att minska riskerna, samtidigt som du fångar möjligheterna i ett klimat i förändring.

Dagen är fylld med inspirerande föreläsningar för att ge en så bra grund i ämnet som möjligt. Även Skogsstyrelsen finns på plats för att prata om deras syn på klimatet och skogen.

– Ett väldigt intressant program väntar deltagarna på grundkursen. De kommer bland annat få en lyssna på SMHIs två professorer, men även klimatforskare och meteorologer finns med i programmet. Den expertis som SMHI besitter vad gäller klimat kommer vara deltagarna till stor nytta, säger Alexandra Birger Röör.

De som går grundkursen kommer också få förtur till den spännande fördjupningskursen med exkursion som ges från nästa år. Där kommer deltagarna få spendera två dagar med att fördjupa sig i hur de kan jobba med klimatanpassning och hur klimatinformation och arbetsprocesser tolkas. Det ingår även en exkursion för att titta på kunskapsexempel på hur andra arbetat i skogen.

Mer om kursen och dess innehåll, samt anmälan, hittar du på kurssidan.