SMHI deltar i Science is Wonderful! 2020

SMHIs enhet för klimatmodellering Rossby Centre deltar med två forskningsprojekt vid online-utställningen Science is Wonderful! den 22-24 september under de europeiska forsknings- och innovationsdagarna. 

Avatar som tittar på en virtuell utställning
Skärmdump av en avatar som besöker CRESCENDO:s virtuella monter vid online-utställningen Science is Wonderful!

De europeiska forsknings- och innovationsdagarna är Europeiska kommissionens årliga flaggskeppsforsknings- och innovationsevenemang, där politiska beslutsfattare, forskare, entreprenörer och allmänhet samlas. Syftet är att diskutera och forma framtidens forskning och innovation i och utanför Europa. I år är det en helt virtuell händelse med Policy-konferensen och online-utställningen Science is Wonderful! den 22-24 september.

Intresseväckande introduktioner till det senaste inom forskning

Science is Wonderful! innehåller roliga och lärorika onlineaktiviteter som introducerar besökare till den senaste forskningen från inte bara Europa utan också resten av världen.

I år är evenemanget öppet för skolor och allmänhet från hela Europa genom en särskild onlineplattform, där man kan träffa och prata med forskare, ställa frågor, utföra sina egna vetenskapliga experiment och spela spel på olika språk.

SMHI deltar med två forskningsprojekt

SMHI deltar i evenemanget med två forskningsprojekt från Rossby Centre: CRESCENDO, med CRESCENDOschools och OSeaIce.

– Redan i juni fick vi en uppmaning från den Europeiska kommissionen att ansöka om att delta i utställningen Science is Wonderful! Bland över 400 ansökningar valdes endast 40 ut, så vi blev mycket glada över att båda våra projekt kom med, säger Helena Martins och David Docquier från SMHIs klimatforskningsenhet Rossby Centre.

Besök online-utställningarna

Helena och David berättar också att de redan har besökt online-utställningspaviljongerna med sina avatarer och att det ser spektakulärt ut!

– Det här kan vara en vändpunkt för hur konferenser och utställningar kommer att se ut i framtiden, tror Helena Martins.