Om smhi.se

Smhi.se är en välbesökt webbplats. Målsättningen är att webbplatsen ska vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt. SMHI strävar därför efter att följa nationella riktlinjer för utveckling av webb och e-tjänster i offentlig sektor.

SMHIs webbplats är utformad med bakgrund i besökarnas behov och förväntningar. Den stora utmaningen ligger i att innehållet på smhi.se riktar sig till och efterfrågas av vitt skilda målgrupper. För att möta förväntningarna och tillgodose behoven jobbar vi exempelvis med öppna menyer för att skapa överblick och temavyer för specialintressen eller riktad information.

De vanligaste behoven webbplatsens besökare kan sammanfattas i:

  • Att få information om aktuellt väder.
  • Att få hydrologisk och oceanografisk information.
  • Att få information om klimat och miljö.
  • Att hitta kunskapsartiklar om meteorologi, hydrologi, oceanografi, klimat och miljö.
  • Att få en samlad bild av SMHIs utbud av produkter för professionella användare och privatpersoner.

Javascript

Webbplatsen innehåller ett antal javascript. De används exempelvis för presentation av kartor i vissa av våra väder- och vattentjänster. Ingen av dessa funktioner är kritiska för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Nedladdning av filer

Många rapporter och dokument på smhi.se är tillgängliga i PDF-format. Andra filformat som används på smhi.se är Word, Excel och Powerpoint.

För att läsa PDF-dokumenten, behöver du gratisprogrammet Acrobat Reader. Du som inte har program som kan läsa filformaten för Word och Excel kan gratis ladda ner Microsofts visningsprogram.

Ladda ner Adobe Reader från Adobes webbplats

Ladda ner Microsoft Word viewer från Microsofts webbplats

Ladda ner Microsoft Excel viewer från Microsofts webbplats