Det största virtuella geovetenskapsmötet någonsin

Den 4-8 maj deltar tusentals forskare från hela världen i EGU2020: Sharing Geoscience Online, som blir det största virtuella geovetenskapsmötet någonsin. EGU – European Geosciences Union – har tidigare haft sin årliga generalförsamling i Wien, men på grund av den pågående Coronapandemin har man valt att som pilotprojekt genomföra konferensen helt online. 

Bild på glob med testen "Welcome to EGU 2020"

Detta innebär att alla intresserade – även de som inte är forskare – kostnadsfritt kan delta online och ta del av presentationer och olika aktiviteter. 

SMHIs forskningsavdelning är väl representerad och deltar vid ett 40-tal programpunkter under den engelskspråkiga konferensen.

Brett program inom geovetenskap

Onlineprogrammet har fokus på inter- och transdisciplinära sessioner, disciplinära sessioner, unionens symposier och stora debatter. Kortkurser och andra evenemang kommer att äga rum i olika format. Medalj- och prisföreläsningar såväl som många andra evenemang skjuts upp till EGU: s generalförsamling 2021.

Följ vad som händer på konferensen genom EGU:s Twitter-konto @EuroGeosciences och delta i konversationen med hjälp av de officiella hashtaggarna #shareEGU20 och #EGU20.

Läs mer om hur det går till att delta i Sharing Geoscience Online på EGU:s webbplats:
egu2020.eu/sharing_geoscience_online/sharing_geoscience_online.html