Mycket mild påskhelg med anständigt väder väntas!

Påsken står för dörren och många önskar sig nog någorlunda hyfsat väder. Sedan mitt förra inlägg i fredags ser det ut som att vi får ganska anständigt påskväder med varierande molnighet. Dessutom har prognosen svängt och allt tyder på att vi får temperaturer mycket över det normala i så gott som hela landet. Allra varmast ser det ut att bli på påskdagen och annandagen med dryga 10 grader dagtid i Götaland och östra Svealand. I östra Norrland allmänt 3-8 grader, kanske upp mot 10 grader i Gästrikland på påskdagen och annandagen. Västra Norrland får nöja sig med 0-5 plusgrader. I fjällen någon eller några få minusgrader. Längs större delen av ostkusten kommer det att vara kyligare med i allmänhet 1-6 plusgrader under hela påskhelgen.

Långfredagen tillika våffeldagen ser gråast ut i hela landet

Vädermässigt ser långfredagen, i år tillika våffeldagen, ut att bli gråast då ett område med splittrad nederbörd rör sig österut över landet. 3-8 grader i Götaland, Svealand och sydöstra Norrland. I västra och norra delen av Norrland 0-5 plusgrader, lägre i fjällen där temperaturen lär hålla sig på minussidan. Påskaftonen ser ut att bjuda på mycket moln men lite högre temperaturer, särskilt i östra Götaland och östra Svealand där det kan bli drygt 10 grader.

Solig avslutning på påsken i norra Norrland?

I norra Norrland ser det i nuläget ut som att både påskdagen och annandag påsk skulle kunna bjuda på en del sol. Här ligger även ett flera decimeter tjockt snötäcke. Då det säkert lär vara flera som tar chansen i akt att sola sig bör man ta i beaktande att mot snötäckt mark och sol gäller ungefär dubbla .

Ingen påskdag i mars igen förrän 2024

Tycker man att påsken borde ligga sent kan man trösta sig med att nästa gång påskdagen infaller i mars igen är 2024. Fram till dess kommer påskdagen således att infalla i april. Den allra senaste påskdagen mellan 2017-2023 infaller 2019 (21 april) följt av 2022 (17 april) och 2017 (16 april).

Sommartid igen från söndag den 27

På söndag går vi från normaltid till sommartid då vi vrider fram klockan en timme. Därmed kommer solnedgången att ske först kring klockan 19.30.

Glad Påsk alla läsare!