Första mer sammanhängande snötäcket i norr

Under de senaste två dygnen har vi sett hur ett mer sammanhängande snötäcke bildats utanför fjällkedjan. Nästa vecka väntas mildväder och den snö som då finns kommer att smälta undan givet att prognosen står sig.

Mest snö i Koler den 3 oktober

På onsdagens morgon uppmättes det hittills största mätbara snödjupet i Koler i södra Norrbotten där det låg 6 cm. På andra plats följer Långträsk och Glommersträsk, båda belägna i södra Lappland, där man uppmätte 4 cm. Det är de största uppmätta snödjupen bland våra mätstationer. 

Omfattande nederbördsområde i norra Norrland på fredag

Ett omfattande nederbördsområde väntas dra in över Norrland natten till fredag. Över norra Norrlands inland väntas nederbörden huvudsakligen falla som snö. Det är inte omöjligt att det kan komma upp emot 10 centimeter nysnö vilket lär kunna orsaka problem i trafiken. 

Snödjupskartan dröjer ett tag till

Snödjupskartan är populär men då det som tidigare nämnts väntas mildare väder i nästa vecka har vi valt att inte köra igång snödjupskartan på hemsidan ännu. Det kommer, tålamod är en dygd. Beroende på hur pass omfattande snöfallet på fredag blir är det inte omöjligt att ett sammanfattande blogginlägg kommer att publiceras på bloggen.

Lästips!

För den som längtar efter snön och vill få lite inspiration kommer här två lästips. Tidiga snöfall i Sverige och Största snödjup i oktober.

//Misha