Sommarkväll över mognande vetefält

Kunskapscentrum för klimatanpassning

Praktikplats vid Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning

Vill du hjälpa till att sprida kunskap och ge inspiration om klimatanpassning? Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning söker en praktikant till hösten 2020. Fokus för arbetet ligger på att utforma beskrivande exempel på klimatanpassningsarbete i Sverige. Du behöver ha goda grundkunskaper i områdena klimat eller miljö. 

Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning är den nationella noden för information om klimatanpassning. En viktig del av vår kunskapsspridning är webbplatsen Klimatanpassning.se där vi samlar det viktigaste på området. Vår samling med beskrivande exempel är mycket uppskattad och välbesökt och vi strävar efter att bygga ut den.
Exempel på klimatanpassning

Ditt uppdrag som praktikant

Ramen för ditt uppdrag som praktikant är att utveckla exempelsamlingen. Du kommer att samla in, analysera, prioritera, strukturera och publicera inspirerande exempel på anpassningsåtgärder från olika samhällssektorer i Sverige. Exemplen ska fungera som inspiration för andra aktörer som står inför liknande problematik. Arbetet innebär kontakter med olika aktörer inom klimatanpassningsområdet. Projektets exakta utformning och innehåll diskuteras med dig som söker.

Du kommer dessutom att medverka i Kunskapscentrums dagliga arbete och hjälpa till med andra arbetsuppgifter efter intresse och behov.

Vem vi söker

Vi söker dig som läser eller just avslutat relevant utbildning på universitets- eller högskolenivå. Gärna inom områdena klimat, miljö och/eller samhällsplanering. Du arbetar självständigt, strukturerat och systematiskt. Du har lätt för att samarbeta och är social. Arbetet kräver att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Tidigare erfarenhet från arbete med kommunikation är meriterande men inget krav. Vi ser gärna att den sökande har intresse och grundläggande kunskap om klimatfrågan och klimatanpassning.

Villkor

Omfattning: Praktik under hösten 2020, 20 veckor från terminsstart eller enligt överenskommelse.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier.
Arbetsplats: SMHIs kontor i Norrköping.

Din ansökan

För frågor kontakta Madeleine Tuomi via e-post.

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV senast 15 april till registrator@smhi.se. Ange ref nr 564 i meddelandefältet. Urval sker löpande.

Sista ansökningsdag 15 april 2020.