Dalarnas luftvårdsförbund bjöd in Reflab-modeller

Reflab-modeller mötte Dalarnas luftvårdsförbund i Falun 17 mars för att prata om modellering av luftkvalitet.

Reflab-modellers Erik Engström och Sven Kindell satte sig på tåget och åkte upp till Falun 17 mars 2016. Där träffade de Anna-Karin Olsson, miljöinspektör i Faluns kommun, och Dalarnas luftvårdsförbund för en gemensam diskussion om modellering av luftkvalitet och utmaningar i luftvårdarbetet i Dalarna.

Föreläsning om luftkvalitetsmodellering

Erik och Sven från Reflab-modeller höll var sin presentation om luftkvalitetsmodellering och vilket stöd Reflab-modeller kan erbjuda. Det är en tjänst som Reflab-modeller erbjuder. Så om man arrangerar ett evenemang som berör luftvårdsarbete och luftkvalitet, så som ett årsmöte för ett luftvårdsförbund, går det bra att bjuda in Reflab-modeller, så kommer vi om vi har möjlighet.

Diskussion om luftvårdsarbete i Dalarna

Dagen avslutades med en diskussion om luftvårdsarbete i Falun och Dalarna och vilka utmaningar som finns. Som i många andra tätorter i Sverige ligger Falun i en gryta omgiven av kullar vilket leder till att det vid vissa väderförutsättningar vintertid blir inversion. Samtidigt finns behovet av att bygga fler bostäder och vägtrafiken ökar från år till år. Dagen var mycket givande för alla parter och vi på Reflab värdesätter mycket att möta de ute i landet som jobbar med luftvårdsfrågor.