Vi söker en naturvetare/ingenjör med intresse för luftmiljö

SMHI har en av Sveriges ledande konsultgrupper inom luftmiljö. Till den gruppen söker vi nu en Naturvetare/ingenjör med intresse för luftmiljö.

Konsultgruppen inom Luftmiljö består av medarbetare med expertkompetens inom Luftmiljö och IT. Gruppen ligger i framkant med att utveckla och använda tekniska lösningar för övervakning av luftmiljön i Sverige och världen. Våra system hanterar t ex luftkvalitet i våra städer, beredskap vid kärnkraftsolyckor och utsläpp från sjöfart. Förutom att tillhandahålla modellsystem till både kommersiella användare och myndigheter utför vi även utredningar och deltar i forskningsprojekt för att förbättra miljö och hälsa.

Du hittar övergripande beskrivning av våra tjänster på följande hemsidor: www.luftkvalitet.se och www.smhi.se/en/services/professional-services/air-quality.

Våra projekt innehåller ofta utveckling och användning av olika luftmiljömodeller, inklusive hantering av indata och dataförädling. Här ingår programmering och koppling till atmosfärskemi och fysik. Flera av våra projekt sker i samarbete med forskare inom luftkvalitet. Vi behöver nu förstärkning framförallt kopplat till SMHIs Shipairmodell

Arbetet som luftmiljökonsult sker både agilt och i projektform beroende vad du jobbar med för stunden. Arbetet utförs både självständigt och i samarbete med andra och du involveras i spännande projekt och får möjlighet att utveckla både en bredd och ett djup, vilket medför en varierande arbetsdag. Även projektledning kan komma att ingå i arbetsuppgifterna.

Vi strävar efter en kultur där vi medvetet arbetar för att samtliga medarbetare i gruppen skall känna lust och glädje i sin arbetssituation samtidigt som vi utmanas och växer i våra roller. Alla är engagerade och villiga att hjälpa till när det behövs, även utanför det egna ansvarsområdet.

Vi erbjuder:

Varierande och stimulerande arbetsuppgifter som får dig att utvecklas och aldrig känna dig uttråkad

  • Kunniga och trevliga arbetskollegor
  • Möjligheter till innovation
  • Tätt samarbete med forskare
  • Arbetsuppgifter som leder mot hållbara städer och bättre hälsa

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Din profil

Vi söker dig med akademisk utbildning inom naturvetenskap eller teknik alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig. Erfarenhet av programmering är ett krav. Erfarenheter av Linux, Python och relationsdatabaser är meriterande. Likaså ämneskompetens inom luftkvalitet. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och konsultverksamhet.  Det är även meriterande om du har erfarenhet kring lagstiftning, regelverk och teknik avseende sjöfart och dess koppling till luftmiljöproblematik.

Som person är du kommunikativ, kundorienterad och har en problemlösande analysförmåga. Du är engagerad och utåtriktad med en förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra, varför även din förmåga att skapa och hantera relationer är viktig. Arbetets form kan innebära stressmoment eftersom det förekommer snäva deadlines. Man kan också hamna i situationer då man måste prioritera vad som skall göras för att projektet skall bli genomförbart. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav. Andra språkkunskaper är meriterande.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta gärna gruppchef Tatjana Forsman. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för SACO Johan Arvelius och för ST Julia Zabori. Samtliga nås på telefon 011-495 80 00 eller e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-18.

Lämna din ansökan här

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Tänk på att de handlingar och uppgifter du skickar till SMHI genom din ansökan blir en allmän handling. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på att i första hand skriva det som du bedömer är relevant i förhållande till kraven på tjänsten. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse.

Kontaktpersoner

Tatjana Forsman
Gruppchef
011-495 80 00

Susanne Gullmar
HR-specialist
011-495 80 00

Johan Arvelius
SACO
011-495 80 00

Julia Zabori
ST
011-495 80 00