Väderredaktionen ger dig prognoser, väderexpertis och redaktionellt innehåll dygnet runt

SMHI Väderredaktion finns tillgänglig 24 timmar om dygnet året runt, redo att hjälpa dig att skapa bra innehåll till din väderbevakning. Stärk innehållsvärdet i dina kanaler med prognoser, väderkrönikor eller krydda bevakningen med meteorologmedverkan i exempelvis chatt eller radio. Du kan också konsultera oss för att få bästa tänkbara underlag när du behöver det. Vårt expertområde är meteorologi, där fokus är aktuellt väder och väderfenomen i Sverige, men vi har även tillgång till experter på alla SMHIs discipliner; klimat, hydrologi och oceanografi.

mediaredaktionen meteorologer

Våra meteorologer gör skillnad

Väderinformation blir attraktiv när den kommer från en expert som kan fylla den med värde för slutkonsumenten. En meteorolog kan förklara och beskriva det komplexa skeende som vädret ändå är.

Vi på SMHI Väderredaktion kan kommunicera en prognos på ett sätt som gör den förståelig och användbar. Vi är även vana vid att göra det i många kanaler och kanske känner du igen våra meteorologer från Sveriges Radio? En vanlig måndag hörs vi ett 70-tal gånger i både P1 och P4. 

Vädertjänster för webb, evenemang och radio

Vi kan erbjuda en rad olika tjänster och nedan finner du ett urval: 

  • Konsultation – inhämta den väderinformation du behöver från en erfaren och kunnig meteorolog, till exempel evenemangsväder såsom utomhuskonserter, kultur- eller sportsevenemang etc.
  • Redaktionella artiklar, exempelvis väderkrönikor och evenemangsväder
  • Meteorologmedverkan – låt en meteorolog bli intervjuad i radio eller medverka i chatt
  • Konsultation – inhämta den väderinformation du behöver från en erfaren meteorolog

Finns inte det du tänkt dig med i listan? Vi gör mycket mer, så hör gärna av dig till oss för mer information om vad vi kan hjälpa till med och prisförslag.