Väderfilmer för webb och tv

Oavsett om ni är en lokal, regional eller nationell aktör så kan SMHI presentera en kvalitativ väderpresentation för era behov. Vi jobbar med stora, små, korta och långa projekt. Vi har både färdiga erbjudanden och skräddarsydda lösningar.

Vi kan bland annat erbjuda dagliga väderprognoser på er webbsida eller veckans väder som presenteras av våra duktiga meteorologer. Vi kan också skräddarsy utifrån ditt behov, exempelvis har vi till NTMedia skapat väderfilmer som visas i Östgötatrafikens tåg.

SMHIs bästa meteorologiska prognoser garanterar tillsammans med högsta grafiska standard en väderservice utöver det vanliga. TriVis-systemet som använts för att visualisera prognoserna möjliggör en väderpresentation som är lättförstålig och enkel att komma ihåg. Presentationerna är automatiserade och enkla att använda.

SMHIs väderfilmer baseras på SMHIs prognosdatabas (PMP) som uppdateras minst 5 ggr/dygn. PMP skapas utifrån högupplösta prognosmodeller vilket ger bästa kvalitet. Kvaliteten förstärks ytterligare av att erfarna meteorologer kan justera prognosen vid behov.

SMHIs väderfilmer i litauiska TV3
TV3 Litauen väderfilm Foto TV3 Litauen
Väderfilm på Östgötatrafikens tåg
Väderfilm med sponsor