SMHI ställer ut på E-world 2013

E-world energy & water är Europas största mässa för energi- och vattenintressenter. För nionde året i rad ställer SMHI ut tillsammans med samarbetspartnern Montel. SMHI visar upp de avancerade vädertjänsterna för trading-/energihandelskunder som finns integrerade i webbportalen Montel Online.

E-world 2013 logo

SMHIs avancerade väderprodukter, presenterade med senaste visualiseringstekniken, är en fullt integrerad del av energihandelsportalen Montel Online.

SMHIs samarbetspartner Montel erbjuder ett brett utbud av vädertjänster som tagits fram även med analysbolaget Nena för att speciellt tillgodose behoven bland aktörer på energimarknaden.

Ett urval av tjänsterna i Montel Online som visas upp på E-world 2013:

- Kritiska väderdata för den Nordiska och Europeiska energimarknaden
- Meteorologiska kommentarer anpassade för energibranschen
- Månads- och säsongsprognoser för hela Europa
- Temperatur- och nederbördsindex med 3-timmarsupplösning
- Vind- och solindex
- Nordens hydrologiska balans

Interface Montel Online
Interface Montel Online
Montel weather service innehåller SMHIs avancerade kartor för Europa med en rad valbara parametrar. Användargränssnittet låter användaren utvärdera och jämföra olika vädermodeller och parametrar sida vid sida, både snabbt och enkelt. Dessutom finns en korsgraf som ger en snabb och överskådlig blick av väsentliga väderdata från olika prognosmodeller, samt en graf över sannolikheter med spridningen mellan alla ensemblescenarios.

Besök vår monter

SMHI finns på plats i Essen den 5-7 februari tillsammans med våra samarbetspartners. Besök oss i hall 3, monter 124.

E-world 2013 är en av de stora träffpunkterna för energi- och vattenintressenter i Europa. Mässan slår nya besöksrekord varje år och fjolårets mässa gästades av över 20 000 personer och hade 580 utställare. Även i år finns SMHI på plats i Essen tillsammans med vår samarbetspartner Montel, en av de ledande leverantörerna för marknadsdata för den skandinaviska och europeiska energimarknaden.