Header

Optimera din energihandel med energiprognoser

Hydropower production forecasts

SMHI förser Montel AI med värdefulla väderdata som är en viktig del i den nyutvecklade tjänsten som prognosticerar elproduktion för förnybar produktion. Lösningen är byggd med maskininlärning, och levererar högprecisionsprognoser för kraftoperatörer. För vattenkraftsproduktion erbjuder vi två typer av prognoser: Inflow för vattenmagasin och Run of River (ROR) -prognoser för oreglerade kraftverk.

Inflow:

Med inflödesprognoser får kraftproducenter prognoser om hur mycket vatten som väntas strömma in i dina vattenmagasin. Våra prognoser finns för Day Ahead, Intraday eller båda, vilket ger dig insikt om hur mycket vatten som förväntas varje timme, upp till sju dagar framåt.

Run of River prediktioner:

Att förutse kraftproduktion kan inte bli enklare tack vare Montel AI: s maskininlärningsverktyg. Montel levererar Day Ahead och Intraday -prognoser direkt till ditt API eller via deras SFTP. Prognoserna visar dig hur mycket produktion du kan förvänta dig från dina kraftverk för varje timme, upp till sju dagar framåt.

Vi tycker att möjligheten att testa nya produkter och prognosleverantörer också borde vara enkelt. Med Montel AI kan du testa våra prognoser gratis för att se hur det kan förbättra dina befintliga prognoser.

För att prova våra tjänster måste vi känna till namn och koordinater för dina kraftverk och historiska produktionsdata i ett maskinläsbart format.

Kontakta Petter Grunnreis på Montel AI eller Henrik Sjöblom på SMHI för mer information.