Seminarium: Mera mat i förändrat klimat – men hur ska vi använda vattnet?

Välkommen till SMHIs klimatseminarium den 3 juli i Almedalen. Seminariet fokuserar på livsmedel och vattenbrist i ett framtida klimat.

Regeringens nya livsmedelsstrategi pekar på att den inhemska matproduktionen bör öka. Ett varmare klimat skulle kunna öppna för bättre möjligheter, till exempel med en längre växtsäsong. Samtidigt finns stora utmaningar som ökad konkurrens om vattnet när tillgången minskar. Hur ska vi använda vattnet så effektivt som möjligt? Experter förklarar klimatförändringen och diskuterar hur vi kan möta framtiden.

Tid: Måndag 3 juli kl 14.30 – 15.30
Plats: Klosterlängan (S:ta Karin kyrkoruin, Katarinagatan), Visby

Medverkande:

Rolf Brennerfelt
Moderator: Rolf Brennerfelt
  • Moderator: Rolf Brennerfelt, generaldirektör SMHI
  • Gustav Strandberg, klimatforskare SMHI
  • Anna Eklund, hydrolog SMHI
     
  • Ingrid Wesström, SLU
  • Lars Ljungström, Länsstyrelsen Kalmar
  • Karl Sjölin, Sölvesborgs kommun
  • Markus Hoffman, LRF

Seminariet är en del av SMHIs klimathalvdag, som även innehåller seminariet "Hur kan vi rusta oss för ett stigande hav?"