Ny profil för smhi.se och Medvind

Beta-versionen av SMHIs nya webbplats har nu lanserats på bred front. Det är ett led i ett långsiktigt arbete att förnya SMHIs närvaro på webben. Samtidigt införs ett nytt grafiskt utseende, som även syns i kundbladet Medvind. Hoppas att du gillar den nya kostymen!

Webbplatsen utvecklas i flera faser med en så kallad betaversion som första steg. Besökarna inbjuds att följa utvecklingen och föra dialog om webbplatsen via blog och twitter.

SMHI.se-bloggen

Följ SMHI på Twitter

Din hjälp i små och stora beslut

Den nya versionen av smhi.se tar sikte på omarbetade vädertjänster, men också på att bättre lyfta fram den omfattande SMHI-kunskapen inom klimat, väder och vatten. Mer detaljerade prognoser, nya grafiska presentationer och användarfunktioner utvecklas för närvarande. Ledordet för hela webbplatsen är: "Din hjälp vid små och stora beslut".

SMHIs expertroll samt forskning och utveckling har fått en mer framträdande plats. I Kunskapsbanken finns hundratals artiklar i ett populärvetenskapligt format. Webbplatsen ger också tillgång till publikationer och klimatdata, och på den nya temasidan "Klimat i förändring" samlas de senaste nyheterna och ingångar till all klimatrelaterad information på webbplatsen.