SMHI i Almedalen: Hållbara städer i framtida klimat

Hållbarhetsfrågan står högt på agendan såväl nationellt som internationellt. Vad händer när klimatet förändras? Vad vet vi om effekter och hur kan vi förbereda oss? Under årets Almedalsvecka arrangerar SMHI en halvdag om hur vi kan bygga den hållbara staden i ett framtida klimat. I Almedalen medverkar också experter från SMHI i ett antal aktiviteter som andra organisationer arrangerar. Då handlar det om allt ifrån havsmiljö till klimatförändring och fastighetsvärden.

Hornstull

Klimatförändringen påverkar oss redan nu. Samtidigt som det är viktigt att minska utsläppen av växthusgaser för att bromsa den globala uppvärmningen, måste vi anpassa samhället till nuvarande och kommande klimat. Under en halvdag i Almedalen berättar och samtalar en rad experter från SMHI och samarbetspartner om konsekvenser och lösningar för den hållbara staden, och beskriver och diskuterar hur vi kan möta framtiden.

Vi vänder oss till dig som är intresserad av samhällsfrågor som rör hållbarhet, stadsutveckling, klimat och klimatanpassning i ett brett perspektiv.

Tid: onsdag den 4 juli, kl. 08:45 – 12:00
Plats: Skeppargatan 26, Visby (trädgård)

Förmiddagen inleds med frukostmingel kl. 08:45, därefter finns fyra programpunkter. SMHIs generaldirektör Rolf Brennerfelt deltar i samtliga seminarier under förmiddagen.