Ny version av SMHIs väderapp – mer nytta med enkelhet i fokus

Nu finns en ny version av SMHIs väderapp för mobiler. ”Vår app är helt omarbetad. Med fokus på nytta och enkelhet har nyheter som förbättrade väderkartor och push-notiser för varningar inkluderats i appen”, berättar Josef Runbäck, produktansvarig på SMHI. För att ta del av nyheterna – uppgradera eller ladda ner appen på Google Play eller App Store.

SMHIs väderapp är populär. Under 2017 gjordes 360 miljoner besök i appen.

– Användarna kommer att känna igen sig i den nya appen eftersom vi värdesatt enkelheten som var så uppskattad i den tidigare versionen. Användarna har även fått vara med och testa den nya versionen. Synpunkter och idéer från testare har gett oss ett bra underlag till fortsatt utveckling, säger Josef Runbäck, produktansvarig vid SMHI.

Nyttiga nyheter

Kartor i SMHIs app
Nya kartlager med nederbörd och vind.

I nya versionen av SMHIs väderapp finns också push-notiser för varningar. Vi presenterar dessutom ”känns som”-temperatur, alltså hur temperatur och vind känns i kombination. I appen finns också widgets och nya zoombara väderkartor som visar;

  • Nederbörd från radar, nu även med prognos
  • Detaljerade radarbilder där du kan följa lokala regnskurar och åska. Radarbilderna uppdateras var femte minut.
  • Detaljerad vindprognos för hela Norden

Du kan också välja att låta appen följa din position så att du alltid får väderprognosen för platsen där du befinner dig. SMHI har också förbättrat ortssöket med fler orter, sjöar, vikar och öar för att du lättare ska få rätt prognos. Saknar du uppkoppling tillfälligt finns prognoser kvar 24 timmar i appen.

Uppgradera för ökad nytta

Ta del av nyheterna och enkelheten genom en snabb uppgradering. För dig som inte redan har SMHI-appen finns den att ladda ner på Google Play (Android) eller App Store (iPhone).