Hack for Sweden växer

SMHI är en av 20 myndigheter bakom Hack for Sweden. Under 24 timmar öppnas dörrarna för 80 deltagare från hela Sverige som skapar nya appar och tjänster med myndigheters öppna data. 

Helgen den 14-15 mars 2015 går Hack for Sweden av stapeln. Tävlingen syftar till att inspirera till nya produkter och tjänster som skapas med hjälp av myndigheters öppna data.

– De tävlande kommer att kunna använda SMHIs data från mätningar och beräkningar av luft, hav, sjöar och vattendrag. Det är mycket populärt att använda väderprognosdata, men jag hoppas att deltagarna även upptäcker våra andra data, såsom vattenföring i våra vattendrag eller framtidens temperatur och nederbörd.  säger Johanna Fältström, SMHI.

Kreativitet och nyskapande prisas

Intresset är stort och evenemanget är fulltecknat sedan flera veckor tillbaka. Allt från gymnasieelever och ingenjörsstudenter till företagare och doktorer i datorvetenskap kommer vara på plats den 14-15 mars i Naturvårdsverkets lokaler på Valhallavägen i Stockholm. 

Priset Hack for Sweden Award går till det bidrag som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapat den bästa och mest nyskapande tjänsten som tydligt påvisar nyttan med myndigheternas öppna data. Det vinnande laget vinner bland annat en resa inklusive boende till Silicon Valley.