Gör verklighet av dina idéer med öppna data – var med i Hack for Sweden!

Gillar du att vara kreativ och tänka nytt? Kanske har du en idé om en produkt eller tjänst som skulle göra nytta, för enskilda eller samhället i stort? Var med i Hack for Sweden och utveckla din innovation med öppna data från bland andra SMHI!

Angela Yong
Angela Yong, SMHI, projektledare för Hack for Sweden 2016 Foto SMHI

Det finns gott om utmaningar i tillvaron där man enkelt och snabbt vill hitta svar och få informationen presenterad på ett bra sätt. Hur vet jag att det finns snö där jag tänkt skidor på söndag? Hur kallt känns 20 minusgrader om det blåser 15 meter per sekund, just här? Regnar det mycket där lägenheten som jag tänkt köpa ligger? Ännu större är samhällsutmaningarna. Hur kan jag till exempel bidra till ren luft, friska hav och minskad klimatpåverkan?

– I Hack for Sweden ska de tävlande använda myndigheters och andra organisationers öppna data i nya applikationer. Produkten eller tjänsten ska skapa nytta för såväl myndigheterna som andra aktörer och allmänheten, säger Angela Yong, SMHI, projektledare för Hack for Sweden.

Anmäl med idéskiss – senast 1 februari

Över 20 myndigheter bidrar med öppna data till Hack for Sweden, som genomförs i Stockholm den 12 – 13 mars. För att vara med i Hack for Sweden måste du använda data från minst en av de medverkande myndigheterna. Du får gärna kombinera myndigheternas data med andra datakällor.

– När man anmäler sig till Hack for Sweden ska man beskriva vilken utmaning man planerar att jobba med, vilka dataset man tittat på och ha ett utkast till en idé om en produkt eller tjänst. Vi förväntar oss inte att man i anmälan beskriver en färdig lösning, snarare en idéskiss. Merparten av arbetet med utvecklingen kommer lagen att göra på plats under tävlingshelgen, säger Angela Yong.

Anmäl ditt lag senast den 1 februari.

Spännande interaktion

Under tävlingshelgen kommer jury och arrangörer att finnas till hands.

– Vi ser fram emot en kreativ tävlingshelg med massor av roliga och intressanta diskussioner och idébollande mellan deltagarna, juryn och myndigheternas representanter, avslutar Angela.