Klimatforum 2010

Från kunskap till innovation och affärsmöjlighet

Datum: 24 november 2010
Tid: 12.30–17.00 med efterföljande mingel
Plats: Aula Magna, Stockholms universitet

Kunskapen om klimatförändringarnas orsak och verkan blir allt mer etablerad. Samtidigt har vi svårt att omsätta kunskapen i handling. Men det finns undantag. Välkommen till en halvdag med goda exempel där du möter personer, företag och andra organisationer som omvandlat kunskapen till innovationer och affärsmöjligheter som alla tjänar på.

Från kunskap till innovationer och affärsmöjligheter – goda exempel

Hur använder vi den kunskap vi har om klimatförändringarnas orsak, verkan och möjliga lösningar? Inspireras av praktiska exempel från de som lyckats göra sina idéer till en del av lösningen.

Ny forskning och kunskap om klimatförändringarna

Ta del av det senaste från svensk och internationell klimatforskning. För att vidga perspektivet tittar vi även på några andra vetenskapsområdens syn på klimatförändringarna.

Svensk och internationell klimatpolitik

November 2010 – var står vi nu? Klimatfrågan på den politiska agendan efter valet. De internationella klimatförhandlingarna inför Mexiko – nytt avtal eller status quo?

Dessutom får du möjlighet att nätverka med andra deltagare på det efterföljande minglet.

Klimatforum är kostnadsfritt. Mer information om programmet kommer i höst.
För frågor vänligen kontakta Tomas Chicote via klimatforum@naturvardsverket.se

Klimatforum har arrangerats sedan 2002. I år är SMHI medarrangör till Naturvårdsverket. På Klimatforum möts representanter från näringslivet, politiker, forskare och verksamma inom kommuner och frivilligorganisationer.