Systemadministratör inom Windows Server, ref 530

Vill du jobba tillsammans med kunniga kollegor i en avancerad IT-miljö med en infrastruktur i framkant?

SMHIs IT-avdelning består idag av cirka 100 personer som jobbar med Säkerhet & Arkitektur, Applikationsutveckling, Service och IT-Produktion. IT-Produktion svarar för såväl införande och förändringsprojekt som drift och förvaltning av befintliga IT-infrastrukturer, både vad gäller hårdvara och programvara men kan även innefatta andra lösningar med stark koppling till IT-infrastruktur. Exempel på områden är server, lagring och backup, nätverk, kommunikationslösningar, brandväggar, övervakningsprogramvara samt div. andra systems managementprogramvara.

Som systemadministratör inom området Windows Server kommer du arbeta med utveckling, förvaltning och drift inom teknikområdet Windows. Du blir del av en grupp på 9 personer som idag utöver Windows jobbar inom områdena Linux, identitetshantering, licenshantering och klienter. Till att börja med kommer mycket av arbetet bestå av att tillsammans med en projektgrupp planera en hemtagning av Windowstjänsterna som idag levereras av tredjepart. När detta arbete är slutfört fortsätter arbetet med vidareutveckling och förvaltning av plattformen.

I rollen som systemadministratör kommer du att jobba med utveckling och drift av Windows plattformen med IT-säkerheten som grund. Du kommer även jobba med utveckling och drift av MS SQL databaser, automatisering av processerna, installation, uppgradering, systemövervakning och felsökning. I rollen ingår också att ta fram och upprätthålla dokumentation av driftrutiner och miljöer samt att delta i olika projekt inom SMHI.

Din profil

Vi söker dig med datavetenskaplig utbildning eller motsvarande kunskaper. Du ska även ha dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området.

Du skall ha kompetens/erfarenhet inom följande:

  • Windows Server, applikationsplattform
  • Windows, operativsystem
  • MS-SQL-Server, databashanterare
  • PowerShell
  • Active Directory, Group Policy
  • SCCM
  • IT-Säkerhet

Utöver dessa kompetenser är generella kunskaper inom IT-Infrastruktur, virtualiseringsplattform, Citrix, IIS samt Linuxmiljö meriterande. Vi ser gärna att du har ett engagemang och ett intresse inom teknikområdet och att du motiveras av att få jobba med kvalificerade kollegor i en spännande miljö.                                                               

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten krävs att du är självgående, har lätt för att samarbeta och bygga goda relationer. Det är viktigt att du är van att planera och stukturera ditt arbete självständigt då du kommer att driva dina egna projekt.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping

Vill du veta mer?

Kontakta gärna ansvarig chef Thierry Barusta eller HR-Specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för SACO Annika Söderlund och för ST Madeleine Eriksson. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref.nr. 530 senast 2017-04-02. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 530

Sista ansökningsdag:

Urval pågår: