SMHI söker Nätansvarig Meteorologi ref. nr. 840

Inom Observationsenheten, som är en del av avdelning Samhälle och säkerhet, arbetar man med observationsdata och tillhörande experttjänster. Gruppen Nät ingår i Observationsenheten och ansvarar för förvaltning och utveckling av observationsnäten samt för att data samlas in till SMHI. Arbetet i gruppen går mot ett mer projektorienterat arbetssätt och antalet uppdrag som kräver kvalificerad handläggarkompetens ökar, liksom samverkan både nationellt och internationellt inom mätdataområdet. Flera av observationsnäten är under utveckling samtidigt.

Nätansvarig meteorologi är en ny tjänst och innebär ansvar för förvaltning och utveckling av det meteorologiska grundnätet. Utmärkande för rollen är att det är ett kundorienterat arbete. En del i uppdraget är att i samarbete med övriga i gruppen och på enheten utveckla metoder, verktyg och processer för att nätdriften ska fungera så optimalt och effektivt som möjligt. Nätansvarig Meteorologi har ett övergripande ansvar för det meteorologiska nätet, vilket innebär att se till att det är väl anpassat och utvecklas för att på ett optimalt vis förse användare med de observationsdata de behöver för att i sin tur kunna leverera produkter av hög kvalitet. Det är ett strategiskt uppdrag, vilket bland annat innefattar arbete med en långsiktig vision för observationsnätet. I rollen ingår även att driva projekt/aktiviteter och att delta i nationellt och internationellt samarbete inom arbetsområdet.

I uppgifterna ingår även vissa nätadministrativa ärenden av varierande karaktär, liksom att i samarbete med övriga nätansvariga ta fram budget och göra prognoser för verksamhetsområdet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Din profil

Du har eftergymnasial utbildning inom meteorologi, eller motsvarande kompetens tillgodogjord på annat vis. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom relevant arbetsområde och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda projekt eller team.

Som person är du självgående och tar eget ansvar för att planera och prioritera ditt arbete. Du är en initiativtagare med förmåga att sätta igång och genomföra aktiviteter. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Då tjänsten innebär ett nära samarbete med andra, både inom och utanför SMHI, krävs att du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Då både behov och krav i arbetet kan förändras behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter.

Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och i skrift, är ett krav.

Vill du veta mer?

För ytterligare informationkontakta gärna gruppchef Greger Bergman eller personalspecialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för SACO Leif Hallingfors och för ST Mikael Stenström. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt med ref. nr. 840, senast 2017-05-04. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 840

Sista ansökningsdag: