Servicetekniker referens 639

Till Observationsenheten och gruppen Underhållsteknik söker vi nu en Servicetekniker. Gruppen ansvarar för underhåll och service av observationssystem och består av 12 serviceingenjörer/tekniker med olika ansvarsområden inom meteorologiska, hydrologiska och oceanografiska mätningar. Arbetet utförs både i fält över hela Sverige och på SMHI i Norrköping.

Under de kommande åren moderniseras och automatiseras det oceanografiska vattenståndsnätet samt de hydrologiska och meteorologiska observationsnäten. Det genomförs i tre olika projekt. För de två projekt som genomför moderniseringen av de meterologiska och hydrologiska näten är den tekniska plattformen klar och installationerna pågår.

Det tredje projektet är ett samverkansprojekt mellan SMHI och Sjöfartsverket med målet att gemensamt förvalta vattenståndsmätningar runt Sveriges kust. Projektet avser att använda delvis samma tekniska plattform och metodik som SMHI har tagit fram för de meteorologiska och hydrologiska näten. Under projekttiden krävs resursförstärkning både med arbete på SMHI i Norrköping och i fält.

Arbetsstart är till viss del styrt av leveranser inom ovan nämnda förändringsprojekt.

Tjänsten ställer i först hand krav på tekniskt kunnande och förmågan att lära sig de specifika uppgifter som ingår i förändringsprojekten. Exempel på arbetsuppgifter är att ta emot utrustning, färdigställa och testa den inför installation i fält, samt att installera den på mätstationer runt om i Sverige.

Arbetet kan periodvis vara intensivt och planer kan förändras med kort varsel. Underhållsarbete i fält innebär normalt ensamarbete. Dock kommer installationer inom projekten att utföras av två personer.

Din profil:

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom teknik, gärna mätteknik eller elektroteknik, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av arbete i projektform är meriterande. Vi ser också gärna att du har intresse för meteorologi, hydrologi och oceanografi.

Du behöver ha goda allmänna IT-kunskaper och gärna även kunskap om logger- och givarkonfigurering. Utöver det är kunskaper inom IT-kommunikation och kraftförsörjning meriterande. Elbehörighet BB1 eller högre är meriterande.

Du är en person som tar ansvar och driver ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt. Du tar själv initiativ till aktiviteter och uppnår resultat inom tidsramarna. Andra viktiga förmågor är att lyssna, kommunicera och samarbeta bra tillsammans med andra.

Körkort för personbil (B) är ett krav.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta Britt Frankenberg, gruppchef, eller HR-specialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga representanter är för SACO Leif Hallingfors och för Fackförbundet ST Mikael Stenström. Samtliga nås via e-post fornamn.efternamn@smhi.se eller telefon 011-495 8000.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 639 senast den 18 april 2017. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 639

Sista ansökningsdag: