Forskare till Hydrologiska forskningsenheten 405

Hydrologiska forskningsenheten arbetar med att utveckla Vatten- och Klimattjänster från prognos- och scenarieverktyg i Sverige, Europa och världen. Vi beräknar variation i vattentillgång, hydrologiska effekter av en klimatförändring, samt modellerar vattenkvalitet och flöden av ämnen i avrinningsområden. Enhetens arbete syftar bl.a. till bättre beslutsunderlag för fysisk planering och miljömålsarbete, samt till bättre prognoser för hydrologiska varningstjänsten och kraftindustrin. Vi arbetar både direkt med externa användare och som stöd till SMHIs operationella produktionsenheter. Enheten har omkring 25 medarbetare från 13 länder.

Vi söker nu en medarbetare med erfarenhet av klimat/vatten-forskning och datahantering för att vidareutveckla våra Vatten- och Klimattjänster. Arbetet består främst av att sätta upp den hydrologiska modellen HYPE, producera vattendata och klimatindikatorer i internationella FoU-projekt, samt kvalitetssäkra dataleveranser till externa användare av vatten/klimatinformation som enheten producerar.

Anställningen är 100% tillsvidare med start juni-aug 2017 (eller så fort som möjligt efter det) med placering i Norrköping.

Din profil

Vi söker Dig som är målinriktad, engagerad, noggrann och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift (engelska är ett krav). Du ska ha Högskoleutbildning med Doktorsexamen. Utbildning inom statistik och pedagogik är meriterande. Du ska ha goda kunskaper i GIS och programmering kopplat till vatten/klimatforskning samt erfarenhet av att hantera stora datamängder.

Vi värdesätter vana att ge presentationer och föreläsa, ingå i team, tillämpa agilt arbetssätt, samt att leverera resultat på utsatt tid med tillfredsställande kvalitet. Väl utvecklade personliga nätverk internationellt och god kunskap om sociala media är meriterande. Du ska redan ha arbetstillstånd för att jobba i Sverige.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta gärna enhetschef Berit Arheimer eller personalspecialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga representanter är för ST, Ronald Scheirer och för SACO, Lennart Robertson. Samtliga nås via telefon 011-494 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 405 senast den 31 Mars. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 405

Sista ansökningsdag: