Två meteorologer till prognosgrupperna inom Samhälle & Säkerhet och Affärsverksamheten

SMHI har uppgiften att vara statens expertmyndighet inom meteorologi, klimatologi, hydrologi och oceanografi. SMHIs prognos- och varningstjänst utgör via prognoser, varningar och beslutsunderlag en viktig del inom svenska krishanteringssystemet. Avdelningen bidrar också med väderprognoser för att underlätta för allmänheten i såväl stora som små beslut.

På vår affärsverksamhet är det mycket kontakt ut till allmänheten via kanaler som radio, tidningar och webb. Varje vardag hörs våra meteorologer i Sveriges Radio och det produceras även färdiga vädersidor till dagstidningar i Sverige, Norge och Finland. Hit vänder sig journalisterna för att få svar på sina väderfrågor.

Som meteorolog på SMHI förväntas du delta i projekt, utanför vakttjänst, där din meteorologiska expertis kan komma till nytta. Arbetet kan ske inom gruppen, men även på andra avdelningar på myndigheten. Du förväntas även delta i produktionssamarbeten mellan prognosgrupperna på Affärsverksamheten och på avdelningen för Samhälle & Säkerhet.

Arbetsuppgifterna i vakttjänst innebär till stor del skiftarbete med tjänstgöring både vardagar och helgdagar, året om och under dygnets alla timmar.

Båda tjänsterna är placerade i Norrköping.

Din profil

Du som söker har akademisk utbildning med inriktning mot meteorologi med avslutad PMU-utbildning eller motsvarande, helst med erfarenhet av praktiskt prognosarbete. Du har goda kunskaper i svenska och engelska och är en van datoranvändare.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av sociala medier och rörlig bild för att kommunicera väder.

Personliga egenskaper

Som person är du initiativtagande, flexibel, noggrann och serviceinriktad. Du arbetar bra tillsammans med andra och tycker om att kommunicera med din omgivning. Periodvis är arbetet intensivt varför du bör vara stresstålig.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna ansvarig chef Eva Strandberg, Affärsverksamheten, Mats Johansson, Samhälle & Säkerhet eller HR-Specialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga representanter Therese Fougman och Anders Söderberg (Saco) samt Annika Hjelmsten och Anna Belking (ST)

Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref.nr 1142 senast 2017-06-07. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1142

Sista ansökningsdag: