SMHI söker väderobservatör med placering i Katterjåkk

Är du intresserad av väder och klimat? Är du noggrann, självgående och är van att vistas och arbeta i fjällmiljö? Då kanske du är vår nya väderobservatör till SMHIs mätstation i Katterjåkk.

Väderstationen i Katterjåkk är en av SMHIs tre bemannade väderstationer i Sverige. Observationer utförs var tredje timma, fem gånger per dygn, årets alla dagar, mellan kl. 07:00 på morgonen till kl. 19:00 på kvällen. Uppgifterna består dels av att läsa av vissa instrument, bedöma sikt, moln och typ av väder samt sammanställa detta i telegramform och sända in till SMHI via dator. I Katterjåkk finns även en automatisk väderstation och du ansvarar också för tillsyn av den. I uppdraget ingår även tillfälliga uppdrag, exempelvis snödensitetsobservationer och jämförande nederbördsobservationer.

Du delar uppdraget med ytterligare en observatör vid mätstationen och arbetar enligt ett fastställt schema.

Tjänsten är en deltidstjänst och omfattar 44% av en heltidstjänst

Placeringsort är Katterjåkk i Kiruna kommun med tillträde den 1:e januari 2018.

Din profil

Gymnasiekompetens och utbildning eller erfarenhet inom väderobservationer är meriterande. Du talar och skriver svenska bra. Du är van att arbeta med dator och har en teknisk grundförståelse.

Dina viktigaste egenskaper är att du är noggrann och har ett intresse för väder och klimat. Att du är flexibel och har lätt att samarbeta är en förutsättning eftersom du delar uppdraget med en annan väderobservatör vid mätstationen. Stationens speciella läge gör att erfarenhet av arbete och vistelse i fjällmiljö är betydelsefullt.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna rekryterande chef Greger Bergman eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga företrädare för SACO är Leif Hallingfors, och för ST Mikael Stenström. Samtliga kan nås på telefon 011-495 8000 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt med ref nr 1977 senast den 12:e november 2017. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI 601 76 Norrköping

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1977

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: