Oceanograf till Göteborg referens 1261

SMHI söker oceanograf till gruppen data och information. Gruppen har samarbete med flera partners både nationellt och internationellt. Vi utför ofta uppdrag åt andra myndigheter så som Havs- och vattenmyndigheten, där vi har förtroendet att ansvara för datavärdskapet för nationella marina miljöövervakningsdata.

Arbetet innebär att hantera data från SMHI:s fasta mätplattformar (t.ex. bojar), med tonvikt vid vattenståndsdata (fr peglar), samt data från vår utsjöverksamhet (CTD, vattenprover). En stor del av dina arbetsuppgifter kommer handla om att utveckla skript för hantering, kvalitetskontroll och se till att produktionen av data fungerar. Till din hjälp har du hela SMHI:s organisation inklusive IT- avdelningen. Du medverkar som expert även i internationella samarbeten och program. Ihop med övriga experter i gruppen och på forsknings-/affärsavdelningen, kommer du ansvara för havsnivåfrågor och vara med i vår samverkan med Sjöfartsverket med flera. Du skall även hålla dig a jour med aktuell forskning runt havsnivåfrågor och kunna svara på inkommande frågor från allmänheten och massmedia.

Placering i Göteborg.

Din profil:

Du har oceanografisk magisterexamen eller motsvarande utbildning, forskarutbildning är meriterande. Du är kunnig i fysikalisk oceanografi och vi ser helst att du har minst 3 år erfarenhet i yrket samt god erfarenhet vid datahantering och datorbaserat arbete. Du bör också ha erfarenhet av internationellt projektarbete och måste ha kompetens i programmering, gärna Python, och om havsnivåmekanismer.

Du är en person som tar ansvar för och driver ditt arbete framåt samt är mycket noggrann och kvalitetsmedveten. I det här jobbet är det viktigt att kunna vara lugn, stabil och kontrollerad även i pressade situationer. Dina specialistkunskaper är goda och du följer med i det oceanografiska läget, håller dig uppdaterad med relevant forskning i ämnet havsnivå. Slutligen tycker vi att det är viktigt att vara serviceinriktad, att leverera rätt kvalitét i rätt tid, samt att ha intresse och vilja att vara en kunskapsresurs för andra.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Patrik Strömberg eller HR-specialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga företrädare är för ST Ann-Turi Skjevik samt för SACO Johan Håkansson. Samtliga kan nås på tel. 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1261 senast den 4:e september 2017 med e-post till Registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 60176, Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1261

Sista ansökningsdag:

Intervjuer pågår: