Marinmeteorolog, ref nr 1443

Vill du arbeta som meteorolog för en internationell kundkrets med service riktad mot handelssjöfart på en global marknad?

Nu finns möjligheten att arbeta i en stor produktionsgrupp på SMHIs huvudkontor i Norrköping, med speciellt anpassade produkter till Sjöfartsbranschen. Vi använder oss av system som är internt utvecklade och under ständig förändring anpassade efter olika kunders behov.

Huvuduppgiften är att producera beslutsunderlag till fartygskaptener och operatörer för rederier. Vår service innefattar optimering av en oceanpassage med avseende på lastsäkerhet och bränsleförbrukning med hjälp av väderprognosmodeller. Under och efter resan finns möjlighet för kunden att visuellt följa upp hur fartyget presterar.

Tjänsten är en visstidsanställning på 1 år med tillsättning i september/oktober. Arbetstiden är förlagd dagtid, med schemaläggning både vardagar och helgdagar.

Din profil

Vi söker dig med universitetsexamen i meteorologi (praktisk kurs/erfarenhet av prognosarbete är meriterande). Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både tal och skrift är ett krav. Du bör ha god datorvana i Windows-miljö.

Du har förmågan att vara lugn och kontrollerad i pressade situationer. Produktionens varierande arbetsbelastning underlättas av en känsla för kvalité och förmåga att prioritera, självständighet och mod att ta egna beslut.

Marknaden har stort inflytande över vår produktutveckling varför arbetet kräver god kundförståelse och en öppenhet för ett föränderligt arbetssätt.

God kommunikativ förmåga är en förutsättning för arbetet, för god service mot kund, hög förståelse för vårt serviceerbjudande och bra samarbete med kollegor. Erfarenhet av arbete med kundservice samt arbete i ett större arbetslag är meriterande.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna produktionschef Anna Hagenblad eller operationellt ansvarig Sara Brattström. Du kan även kontakta HR-specialist Karin Aspeqvist. Samtliga nås via telefon 011-495 8000 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se Fackliga representanter är Therese Fougman för SACO samt Ami Lund för ST.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1443 senast 21 augusti. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller via post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet berikar verksamheten.

Du kan följa ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1443

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: