Controller referens 1807

Vi söker skicklig Controller som vill jobba tillsammans med kvalificerade kollegor i en spännande och mångfacetterad verksamhet som bidrar till ett hållbart samhälle.

SMHIs Ekonomiavdelning består av redovisnings-, inköps- och controllerenheten. Ekonomiavdelningen är ett effektivt stöd till verksamheten inom våra kärnområden. Controllerenheten arbetar aktivt med ekonomistyrning (kalkylering, budgetering och uppföljning) av SMHI genom våra controllers. Budget, prognos och utfall är viktiga processer för enheten. SMHIs ekonomiavdelning kännetecknas av hög kvalitet och utvecklingstakt.

Rollen som controller innebär stöd till chefer, resultatchefer och projektledare. Du arbetar med olika analyser, budget, prognoser, intäktsuppföljning, timpriskalkyler, lönsamhetsarbete samt månads- och tertialuppföljning. Redovisningsarbete, främst i form av periodisering av intäkter och kostnader, är också en del i arbetet.

Din profil:

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande erfarenhet. Du har stor erfarenhet från arbete som controller eller annat kvalificerat analysarbete. Du har också grundläggande kunskaper i redovisning.

Det är meriterande om du har arbetat med förbättring av ekonomistyrningsmodeller samt har erfarenhet från analys- och utredningsarbete. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i Excel och är van att arbeta i olika affärssystem, meriterande är erfarenhet från Unit 4 Business World.


Arbetet kräver mycket god förmåga till samarbete mellan olika nivåer och intressenter i organisationen. Du är självgående, strukturerad och noggrann. Ditt arbetssätt är systematiskt och resultatinriktat och du har analytisk och pedagogisk förmåga. En god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift förutsätts.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta gärna avdelningschef Marie Heiborn eller HR-specialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga representanter är för ST Teijo Kavén och för SACO Johni Issa. Samtliga nås via telefon 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan:

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1807 senast den 18 oktober 2017. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.


SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1807

Sista ansökningsdag:

Intervjuer pågår: