Civilingenjör/Naturvetare, ref.nr. 1736

Gillar du kombinationen av fysik, matematik och IT? Vill du utveckla modeller och metodik som skapar stor samhällsnytta inom miljö- och energiområdet?

Du kommer inom SMHIs affärsverksamhet att jobba med frågor kring energieffektivisering, hållbarhet och förnybar energi. Du drivs av att förstå kundens utmaningar och du gillar att ha en nära kontakt med marknaden. Vi erbjuder dig ett jobb i en spännande och utvecklande miljö tillsammans med kvalificerade kollegor.

SMHI har under lång tid utvecklat produkter och tjänster för de delar av bebyggelsen och den energi som är väderberoende, t ex inomhusklimat, energiåtgång för uppvärmning och kyla, förnybar energi etc. Vi har en stor kundbas som använder våra produkter och tjänster för energiuppföljning och SMHI prognosstyrning för optimering av byggnaders energiåtgång för uppvärmning. Med vår specialistkompetens utför vi på konsultbasis uppdrag inom energiområdet åt ledande branschorganisationer och myndighetsaktörer inom energi och fastighetssektorn.

Du kommer vara del av ett team som arbetar långsiktigt med underhåll, programmering och utveckling av olika fysikaliska modeller och metoder kopplat till både befintliga och nya produkter. Vi tror att du med tiden kommer att bli expert inom något eller några områden. I rollen kommer du att utföra olika konsultjobb och du kommer fungera som stöd till marknad/försäljning i olika kundkontakter.

Vi tror att du är duktig på att fånga kundernas behov och att se möjligheter till produktutveckling och lönsamma erbjudanden. Kontakter med kunder är en naturlig och återkommande del i arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utveckling av modeller och metodik för vädrets påverkan på energianvändning i byggnader.
  • Konsultarbeten rörande energiberäkningar och klimatologi.
  • Marknad- och säljstöd i metodikfrågor.
  • Projektledning av mindre utvecklings- och konsultprojekt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Din profil

Vi söker dig som är Civilingenjör/Naturvetare med goda kunskaper i matematik och fysik - gärna med några års erfarenhet inom området. Du är intresserad av modellutveckling och programmering och vi ser gärna att du även har kunskap och erfarenhet inom machine learning. Du är nyfiken på att lära dig nya områden, exempelvis meteorologi.

Du ska ha goda kunskaper i matematik, fysikalisk modellering samt mycket goda kunskaper i minst ett programmeringsspråk. Meriterande är kunskaper i Python, Fortran, Modelica, SQL, Bash och Shell Script samt att du har vana att jobba i Linux-miljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av byggnadsfysik, styr- och reglerteknik och geofysik. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och nära kundarbete.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Susanne Karlsson eller HR-specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för ST, Fredrik Karlsson och för SACO, Hans Backström. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref. nr. 1736 senast den 8:e oktober 2017. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1736

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: