Chef till Forskningsavdelningen på SMHI referens 1609

Vill du vara med och leda utvecklingen inom väder, vatten och klimat och arbeta med världens främsta forskare på miljöområdet för ett bidra till ett säkert och hållbart samhälle?

Vi erbjuder ett chefsjobb i en dynamisk och kreativ miljö för dig som är disputerad och har gedigen ledarerfarenhet från forskningsmiljö.

Om du får energi av att samverka med andra forsknings- och utvecklingsmiljöer, nationellt och internationellt och gillar att stödja kvalificerade och kompetenta människor i deras utveckling så kan du vara den vi söker!

SMHI:s FoU-avdelning består av ca 110 personer uppdelade på 6 enheter som arbetar med både internt och externt finansierade uppdrag. Vi arbetar normalt i projektform där ledorden är tillämpad forskning, kvalitetssäkring och långsiktighet. Arbetsmiljön präglas av flexibla arbetsformer, eget ansvar och personlig utveckling.

Forskningen kring miljöfrågor spänner över meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimatologi. Förutom forsknings- och utvecklingsarbete som stöd för verksamheten vid de övriga avdelningarna på SMHI är forskningsavdelningen engagerad i många nationella och internationella forskningsprojekt och samarbeten.

Avdelningen ingår som en del i myndigheten SMHI och utgör en integrerad del av SMHIs samlade verksamhet. Samma vision, övergripande mål, strategier, värderingar och normer som för övriga SMHI gäller också för forskningen.

Som chef för forskningen rapporterar du till Generaldirektören. Placering i Norrköping.

Din profil:

Vi söker dig som är disputerad inom relevant akademiskt område. Du har dokumenterad gedigen ledarerfarenhet från forskningsmiljö och är trygg i arbetsgivarrollen och van att arbeta med värderingar som kompass i verksamheten.

Du har:

  • Dokumenterad gedigen ledarerfarenhet från forskningsmiljö
  • Erfarenhet av att ha arbetat i ledningsgrupp.
  • Vana från resultatstyrda organisationer att sätta upp mål och följa upp dem.

Meriterande:

  • Erfarenhet inom Meteorologi-Hydrologi- Oceanografi- och Klimatologisektorn.
  • Erfarenhet och intresse av att samverka såväl inom som utom Sverige.
  • Etablerade kontakter mot forskarmiljöer i EU och internationella forskningsnätverk.
  • Erfarenhet av vetenskaplig kommunikation.

Andra viktiga erfarenheter är att ha arbetat i en internationell forskarmiljö och ha intresse för samarbete med andra aktörer internt och externt, och att framgångsrikt ha attraherat forskningsmedel tidigare. Vi ser gärna att du tidigare har lett chefer på underliggande nivå.

SMHI söker en person som kan hitta en balans mellan strategi och värderingar och som kompletterar och samspelar med den övriga ledningen.

Du deltar aktivt i SMHIs ledningsgrupp och ser till helheten samt arbetar för ett gemensamt SMHI tillsammans med övriga kollegor. För det krävs personlig mognad och kreativitet. Det är också viktigt att vara drivande och initiativtagande för att fortsätta att utveckla och vidmakthålla den vetenskapliga kvalitén. God förmåga att föra dialog/kommunicera inom och utom SMHI är viktigt. Dessutom bör du vara strukturerad samt ha ekonomisk medvetenhet.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna HR-specialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga företrädare är för ST Katarina Losjö samt för SACO Gustav Strandberg. Samtliga kan nås på tel. 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se

I denna rekrytering samarbetar SMHI med Women Executive Search och det går också bra att kontakta Amelie Wallin, Senior Consultant på Wes, M: 0046 707 81 11 00, E: amelie@womenexecutivesearch.se

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1609 senast den 27:e september 2017 med e-post till Registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 60176, Norrköping.

Innan anställning kan säkerhetsprövning komma att genomföras.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1609

Sista ansökningsdag:

Urval pågår: