Vetenskaplig programmerare, ref 888

Vi söker efter dig som vill bli en del av vårt multikompetenta team, där vi skapar framtidens modell- och produktionssystem inom hydrologi och meteorologi. Vill du vara med och bidra med dina programmeringskunskaper?

I det här jobbet blir du en del av ett team där forskare, prognosmeteorologer/hydrologer och vetenskapsprogrammerare jobbar tätt ihop. Genom de olika kompetenserna skapas en kreativ och lärande miljö. Vi jobbar i Linuxmiljö, med stora datamängder, höga krav på tillgänglighet och stor frihet i val av verktyg.

SMHIs grupp Sufm, utveckling och förvaltning av fjärranalys och modeller, ansvarar för SMHIs operationella modeller och andra system inom meteorologi, oceanografi, hydrologi, satellit och radar. För beräkningar använder vi allt från PC-maskiner till Linux-kluster på superdatorcentret NSC i Linköping. Resultaten av beräkningarna används bland annat inom prognos- och varningsverksamhet.

SMHI ska svara upp mot samhällets och omvärldens krav på rationell och snabb tillgång till våra data och erbjuda tjänster på ett sätt där medborgaren står i centrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för programmering och är civilingenjör, teknisk fysiker, systemutvecklare, datavetare, naturvetare eller har liknande utbildning. Du har goda systemutvecklingskunskaper och ett intresse för naturvetenskap. Erfarenhet av Linux och programmering är ett krav. Erfarenhet av Python, Fortran, Java och Linux, C/C++, shell script, parallellprogrammering, versionshantering, GIS, och/eller meteorologiska/hydrologiska modeller är meriterande.

Din profil

Vi förväntar oss att du är resultatinriktad och har en framåtanda. Du bör vara självständig, noggrann, strukturerad och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Arbetet innebär mycket samarbete och många kontakter både inom SMHI och internationellt. Detta ställer krav på god samarbetsförmåga och förmågan att sätta kundens behov i fokus. Tjänsten kan innebära resor både inom och utanför Sverige.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta Anita Gelfgren eller HR-specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för SACO Andreas Carlsson och för ST Katarina Losjö. Samtliga nås via e-post fornamn.efternamn@smhi.se eller telefon 011-495 8000.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 888 senast den 14 maj 2017. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 888

Sista ansökningsdag:

Rekryteringen är avbruten: