Systemutvecklare, ref.nr. 1073

Vi söker en skicklig och passionerad systemutvecklare som precis som vi brinner för att skapa tjänster som är till stor nytta för våra kunder. Du drivs av att förstå kundernas problem och du gillar att ha en nära kontakt med marknaden. Vi erbjuder dig ett jobb i en spännande och utvecklande miljö tillsammans med kvalificerade kollegor. Här får du möjlighet att bidra med idéer och ditt team arbetar hela vägen från idé till färdig produkt.

Till utvecklingsenheten inom SMHIs affärsverksamhet söker vi en kreativ systemutvecklare med teknikintresse. Affärsverksamheten vänder sig till kunder i Sverige och globalt inom flera marknadsområden, t ex energi, entreprenad, samhällsbyggnad, sjöfart och media. I våra produkter arbetar vi med effekten av väder, vatten, luft och klimat för våra kunders verksamheter.

Som systemutvecklare kommer du att arbeta i ett utvecklingsteam, som stöttar flera olika kundgrupper. Teamet jobbar på några av SMHIs dryga tusen Linux-servrar, med bearbetning av stora datamängder och visualisering, moderna ramverk och micro services.

I teamet arbetar ni med både utveckling och förvaltning och arbetsuppgifterna spänner hela vägen från front end till back end. Då teamet har stor möjlighet att påverka både lösningar och arbetssätt tar du initiativ till dialog och beslut. Tillsammans tar ni ansvar för helheten och långsiktigheten i teknikval och lösningar. Under senaste året har teamet utvecklat allt från kundanpassade mobilappar och dataleveranser till publika webbplatser.

Utveckling och förvaltning genomförs med agila metoder med fokus på kundnytta, väl övervägda teknikval och stor affärsmedvetenhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Din profil

Vi söker dig med relevant utbildning inom IT och systemutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom utveckling riktad mot web och mobil.

Du har kunskaper och erfarenhet av objektorienterad programmering, goda kunskaper inom webbutveckling och erfarenhet av utveckling med Javascript, HTML, CSS och databaser. Kunskaper om systeminteraktion mellan front- och backend är meriterande och vi ser gärna att du har känsla för design.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet från agila systemutvecklingsmetoder och att du har kunskap om test och testmetodik. Erfarenhet av arbete med internet of things är meriterande.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, där vi särskilt värdesätter att du har framåtanda och är kreativ, kundorienterad och kommunikativ med en problemlösande analysförmåga. Då arbetet sker i tätt samarbete i team och med både interna och externa slutanvändare, förutsätter vi att du har lätt för att bygga goda relationer. Du förstår kundernas behov, även när de själva har svårt att uttrycka dem och du kan omsätta krav och idéer till aktiviteter och kostnadseffektiva lösningar.

Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav. Om du inte är svensktalande ska du vara benägen att lära dig svenska, med målsättningen att ha svenska som arbetsspråk efter ca 1 år.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Susanne Karlsson eller HR-specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för ST, Fredrik Karlsson och för SACO, Hans Backström. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref. nr. 1073 senast den 11 juni 2017. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1073

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: