Systemadministratör inom IT-infrastruktur ref. 1679

Har du en bredd inom IT-infrastruktur? Vill du bli en viktig del av en viktig myndighet?

Enheten IT Produktion är en del av SMHIs IT avdelning och svarar för såväl införande och förändringsprojekt som drift och förvaltning av befintliga IT-infrastrukturer. Både vad gäller hårdvara och programvara men kan även innefatta andra lösningar med stark koppling till IT-infrastruktur. Exempel på områden är server, lagring och backup, nätverk, kommunikationslösningar, brandväggar, övervakningsprogramvara samt div. andra systems managementprogramvara.

Vi söker nu en Systemadministratör inom området IT-infrastruktur. Som Systemadministratör kommer du att arbeta med att förvalta, underhålla och utveckla SMHI:s IT-miljö. Du hanterar och löser problem inom infrastrukturen samt agerar stöd till övrig IT-support och personal på SMHI, du kommer att jobba med livscyckelhantering av servermiljön. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp där ca 8 personer jobbar med IT-infrastruktur. Totalt på enheten är det ca 40 personer i olika åldrar med blandade kompetenser.

Din profil

Du har en datavetenskaplig utbildning eller motsvarande kunskaper. Du har en bred profil inom IT området och erfarenhet av att arbeta med IT-infrastruktur. Du har även fördjupad kompetens inom serverhantering, virtualisering och lagring. Kurser och certifieringar inom IT-området är meriterande.

Du bör ha erfarenhet av följande områden:

  • Viritualiseringslösningar (VMware)
  • Serverhårdvara (Cisco UCS)
  • Lagringslösningar (NetApp,IBM SV1 och Storwize v5030)
  • Linux RHEL
  • Microsoft OS server/klient
  • Active Directory
  • OP5/Monitor,Nagios, snmp och annan övervakning
  • Nätverksutrustning (Cisco)
  • Skript programmering (bash, powershell, python mm.)
  • Automatisering (API)

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten krävs att du är självgående och tar ansvar i struktur och genomförande av dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad, lugn och uppmärksam och har intresse och förmåga att hjälpa andra och leverera lösningar. Du arbetar strukturerat och har förmågan att planera, organisera, dokumentera och prioritera för att hålla uppsatta tidsramar. Du motiveras av att jobba ihop med kvalificerade kollegor i en spännande miljö.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

SMHI är en myndighet med drift dygnet runt, varje dag, varför schemalagd beredskap förekommer inom IT-avdelningen.

Tjänsten innebär att du kan komma att säkerhetsprövas innan anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Jonny West eller HR-Specialist Anders Magnestrand. Fackliga representanter är för SACO Annika Söderlund och för ST Christina Sverker. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref.nr. 1679 senast 2017-10-15. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1679

Sista ansökningsdag:

Intervjuer pågår: