Releaseansvarig inom SMHIs IT-produktion med ansvar för change och release, ref.nr. 1403

Vill du jobba i en IT miljö i framkant? Vi söker dig som är redo för nya spännande utmaningar i en IT intensiv organisation. Vi vill att du känner ett starkt engagemang för det du gör och att du gillar att driva igenom förändringar inom IT-området.

SMHIs IT-avdelning består idag av runt 100 personer som jobbar med Säkerhet & Arkitektur, Applikationsutveckling, Service och IT-produktion. IT-Produktion svarar för såväl införande och förändringsprojekt som drift och förvaltning av befintliga IT-infrastrukturer och system där support också är en viktig del.

Du kommer att arbeta med drift och förvaltning av system, främst i Linux-servermiljö. Arbetet som releaseansvarig innebär en variation av arbetsuppgifter som till exempel att installera, testa, konfigurera övervakning, schedulering av jobb och dokumentera. Dessutom ser vi att du axlar rollen som processledare för change och release, vilket är de processer som releaseasvariga i huvudsak arbetar i.

Du blir del av en grupp på 12 personer som idag utöver releaseansvar jobbar med att ge support, koordinera förändringar i SMHIs produktionsmiljö, dagligen följa upp driftstatus och har kontakt med stora delar av SMHIs verksamhetsområden.

Till att börja med kommer arbetet att bestå i att sätta sig in i arbetsrutinerna och rollen som releaseansvarig. För att du ska lyckas i din roll som procesledare är det en förutsättning att du själv arbetar i processen. Som processledare förväntas du på ett drivande och engagerat sätt arbeta för att utveckla och effektivisera arbetssätt för alla releaseansvariga på SMHI, vilket är närmre 70 medarbetare. I arbetet ingår även ett nära samarbete med processledare för övriga delar inom ITIL service level management.

Din profil

Vi söker dig med datavetenskaplig utbildning eller motsvarande kunskaper. Du ska även ha dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området.

Du ska ha kompetens/erfarenhet inom följande:

  • Linux-kompetens
  • ITIL service level management

Utöver dessa kompetenser är generella kunskaper om applikationer samt shellprogrammering meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i ditt arbete krävs det att du känner engagemang för arbetsuppgifterna och att du kan ta initiativ och driva igenom förändringar. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du ska tycka om att utveckla arbetssätt och metoder. Arbetet som processledare är delvis administrativt, men förutsätter goda tekniska kunskaper.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna rekryterande chef Lina Ettling eller HR-specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för ST, Christina Sverker och för SACO, Annika Söderlund.

Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref. nr. 1403 senast den 29 augusti 2017. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1403

Sista ansökningsdag:

Intervjuer pågår: